Waarom deze website

Stil geweest…

Omdat veel jongeren die in de rouw zijn tegen een muur van onbegrip oplopen, besloten we deze website op te richten.

‘We’, dat zijn Patti en haar kinderen Marie en Vijf (niet hun echte namen), de moeder, zus en broer van Bas. Bas maakte op 1 november 2017 een einde aan zijn leven en liet ons daarmee in ontreddering achter.
Onze rouw en onze vragen omtrent rouw hebben we eind 2018 omgezet in een website met informatie voor lotgenoten. Op toenwashetstil.nl kom je zo’n beetje alles tegen op het gebied van rouw na zelfdoding, zo ook de verhalen van ons drie, maar met name van onze moeder.
Op stilgeweest.nl beperken we ons tot de verhalen van de jongeren. Opdat andere jongeren er iets van herkenning in vinden, opdat je weet dat niks gek is, opdat je weet dat je ook na een ingrijpend verlies echt weer verder kunt.

 

Kinderen Amsterdam

 

De naam ‘Stilgeweest’ verwijst niet alleen naar toenwashetstil. Het zegt ook iets over de jongeren. Vaak zijn zij nog wat stiller dan de volwassenen om hen heen. Als er verlies was binnen het gezin, krijgt de jongere misschien wel te horen dat dit veel erger is voor vader of moeder dan voor hem of haar zelf.
Dat is natuurlijk niet zo. Er is geen gradatie in rouw. En de rouw van jongeren is misschien nog wel een stuk heftiger, omdat zij zelf ook nog in ontwikkeling zijn.
Einde aan de stilte dus.

Laat je maar horen, jij doet er ook toe.

Pin It on Pinterest